Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Isabelle Haak en av Årets Kvinnor i Sverige

Den 8 mars – internationella kvinnodagen – uppmärksammar Expressen 100 svenska kvinnor som är förebilder eller på annat sätt sticker ut. På plats 64 hittar vi vår volleybollstjärna Isabelle Haak!

Isabelle Haak är en lysande förebild både på och utanför planen. Foto: Robert Boman.

Isabelle Haak har för andra året i följd slagit sig in på Expressens lista över Årets Kvinnor i Sverige. Hon är i synnerligen gott sällskap och listas framför profiler så som klimatminister Romina Pourmokhtari (L), artisten Molly Sandén och skidskyttestjärnan Hanna Öberg.

Expressens motivering:
Isabelle Haak må vara okänd i Sverige, men är en av världens absolut främsta volleybollspelare, och utsågs så sent som i december till mästerskapets mest värdefulla spelare när hennes nya italienska klubb Conegliano tog hem klubblags-VM. Under åren i Turkiet dessförinnan gick Haak under namnet ”Queen of the north”. I Italien? ”Den svenska drottningen.”

Länk till Expressens lista i sin helhet! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Världens främsta?

Poängmaskinen från Perstorp utsågs hösten 2022 till Europas främsta volleybollspelare på Europeiska Volleybollförbundets årliga gala. Och sannolikt aspirerar hon även på titeln som världens främsta. "La Regina de Svezia" har vunnit allt hon ställt upp i sedan EM-slutspelet 2021, då hon var med och förde Sverige till en historisk femteplats. Nio raka titlar har det blivit, och med enstaka undantag har hon utsetts till mest värdefulla spelare i samtliga turneringar:

  • Turkiska supercupen 2021 (Vakifbank Istanbul)
  • Klubblags-VM 2021 (Vakifbank Istanbul)
  • Turkiska cupen 2021/22 (Vakifbank Istanbul)
  • Turkiska mästerskapsslutspelen 2022 (Vakifbank Istanbul)
  • Champions League 2021/22 (Vakifbank Istanbul)
  • European Silver League 2022 (Damlandslaget)
  • Italienska supercupen 2022 (Imoco Volley Conegliano)
  • Klubblags-VM 2022 (Imoco Volley Conegliano)
  • Coppa Italia 2022/23 (Imoco Volley Conegliano)

Under 2023 väntar även flera framträdanden i den blågula landslagströjan, då det under maj/juni ska spelas European Golden League, vilket följs av Volleyboll-EM i augusti/september. Här kan du läsa mer om damlandslagets mästerskapsår Länk till annan webbplats., som bland annat innehåller två hemmamatcher i Lund!

Fler nyheter

Publicerad: 2023-03-08

Senast uppdaterad: 2023-03-08

Visa fler nyheter

Sponsorer