Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska Volleybollförbundet och Visit Skåne fördjupar framgångsrikt samarbete

Mer volleyboll, beachvolley och högklassiga idrottsupplevelser i Skåne. Det är målbilden när Svenska Volleybollförbundet och Visit Skåne går in i ett flerårigt samarbete.

Foto: Åhus Beach / Robert Boman

Upprepade sportsliga och publikmässiga succéer med Sveriges framgångsrika volleybolldamer. Mängder av besök av Swedish Beach Tour med den svenska beachvolleyeliten. Exemplen på framgångsrika volleyevenemang i Skåne är många under de senaste åren. Och fler ska det bli.

Nyligen blev klart att Svensk Volleybolls flaggskepp, Beachvolley-SM, kastar ankar vid Hanöbuktens pärla Åhus i Kristianstad kommun i tre år, 2025-2027.

Det redan väloljade samarbetet med Visit Skåne fördjupas. Parterna har för avsikt att med ökad ambition leverera ytterligare häftiga volleyevenemang kommande år.

– Visit Skåne bidrar till att vi tillsammans med våra föreningar i Skåne kan och vågar satsa på evenemang inom både beachvolley och volleyboll. Deras engagemang skapar trygghet och ger goda förutsättningar att jobba långsiktigt. Vi är glada över samspelet och ser med spänning fram emot vad vi kan skapa tillsammans de kommande åren, säger Jakob Birgersson, evenemangsansvarig projektledare på Svenska Volleybollförbundet.

– Vi ser den fleråriga satsningen som en fin möjlighet att vara med och stödja en sport som drar till sig både barn, ungdomar och mängder med besökare på olika sportsliga nivåer. Det är också evenemang med mycket god turistekonomisk prognos. Visit Skåne och besöksnäringen får därmed de bästa förutsättningarna att tillsammans med Svensk Volleyboll utveckla konceptet och sätta Skåne på den nationella volleybollkartan, säger Max Granström, vd på Visit Skåne.

Skåne är ett av landets starkaste volleyfästen. Här finns ett brinnande engagemang och god föreningstäthet. Mängder av landslagsspelare, både på dam- och herrsidan, har genom åren fostrats i skånska klubbar.

– Skåne är en stark region för både volleyboll och beachvolley och det känns roligt och spännande att kroka arm med ett offensivt Visit Skåne för att gemensamt utveckla olika evenemang ytterligare tillsammans med arrangörer och kommuner, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Volleyboll som idrott blomstrar i största allmänhet – och landets södraste region sprider sporten som få andra.

– Att vi kommer samarbeta under flera år framåt ger oss möjlighet att utveckla både arrangörer och evenemang mer långsiktigt än vad som annars är möjligt. Stödet från Visit Skåne är oerhört värdefullt för oss i att kunna lyfta evenemangen inom både volleyboll och beachvolley. Samtidigt är vi stolta över att Visit Skåne ser att vi inom Svensk Volleyboll kommer kunna bidra till att utveckla Skåne som region, avslutar Simon Dahl.

LÄNKAR

visitskane.com Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-06-17

Senast uppdaterad: 2024-06-17

Visa fler nyheter

Sponsorer