Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Stort intresse för domarfortbildningar!

Samtidigt som våra ungdoms- och juniorspelare tävlat om medaljer i våra ungdomsturneringar har domarkollegiet passat på att fortbilda sig. Under två intensiva helger har 40-talet domare från hela Sverige träffats och dömt matcher samt blivit observerade av domarcoacher som ett viktigt steg att utvecklas i sin roll som domare.

Domarfortbildning vid U16-mästerskapet i Falköping.

Vårens första fortbildning riktade sig till Steg 1-domare som dömt 1-2 säsonger och genomfördes i samband med U16-mästerskapet i Falköping. Under helgen deltog 10 domare som fick chansen att döma med nya kollegor och få återkoppling kring sitt domarskap.

SAGT AV DELTAGARE
"Man fick lära sig nya saker och möta nya domarkollegor och få många tips som vi kan använda senare när vi dömer."

Några veckor senare var det dags igen då 30 domare var med och dömde under JSM i Södertälje. På plats var även 10 domarcoacher som observerade under helgen och gav domarna tips och råd för att utvecklas vidare. - Det är väldigt roligt att se att så många kommer tillbaka flera år och det är ett gott tecken för domarkårens framtid att många unga domare från alla delar av landet tar chansen och vill utvecklas, säger Kathrin Larsson, domarsamordnare för fortbildningen vid JSM.

Domarfortbildningarna har genomförts under flera år och är även en del i Svensk volleybolls domarutvecklingsprojekt som leds av Helena Persson. Fortbildningarna fyller en viktig funktion i utbildningsstegen för domare i syfte att fördjupa och befästa domarnas färdigheter och kunskaper. De ger domare på alla nivåer chansen att bli en bättre domare och få stöd i sin utveckling. Att delta på fortbildningar är också ett behörighetskrav för domarkurser Steg 2 och högre.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-05-29

Senast uppdaterad: 2024-05-29

Visa fler nyheter

Sponsorer