Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Örebro med ena handen på SM-titeln

I helgen kan svenska mästare koras! Elitserienvolleyboll.se levererar införrapport med förutsättningar samt länkar till livescore och livesändningar. Häng med!

Örebrospikern Kira Thomsen är en nyckelspelare för närkingarna. Foto: Robert Boman

Det lidelsefulla maraton vi kallar Volleybollsäsongen 2023/24 – som startade för snart sju månader sedan med grundseriepremiären 23-24 september – är inne på upploppet. Helgen 20-21 april kan första laget fläka sig över mållinjen och koras till svenska mästare.

Örebro Volley har ena handen på SM-bucklan efter två tajta men tunga 3-2-segrar mot regerande mästaren Engelholm. Inte konstigt att det råder finalfeber i Närkes residensstad. Det lär vara “lapp på luckan” i Idrottshuset när match 3 servar igång kl. 15:00 under lördagen.

– Det finns inget som skulle vara bättre än att spela hem ett SM-guld på lördag. Det är vad vi har kämpat för hela säsongen; varje timme, varje dag. Det är allt vi vill just nu, sa Örebrospikern Diana Lindbom i intervju med SVT Sport Länk till annan webbplats.efter onsdagens bortaseger.

Vinner Örebro blir man svenska mästare för första gången sedan 2008 och elfte gången totalt.

Herrfinalen överlever helgen

På herrsidan utjämnades finalserien i onsdagens batalj i Halmstad arena, där hemmalaget Hylte/Halmstad vann i raka set mot seriesegrande Floby.

I och med det resultatet står redan klart att kampen om guldet lever vidare in i nästa vecka. Men räkna med två lag som spelar med stor desperation i helgens match. De som går segrande ur drabbningen – med start 15:00 i Floby Sporthall – kommer ha “matchboll” och guldläge inför finalomgång 4 som spelas onsdagen den 24 april i Halmstad arena.

– Såklart tufft att förlora förra matchen. Vi lyckades inte förvalta de få lägen som dök upp och då blir det svårt att ta Hylte/Halmstad på bortaplan. Vi kommer definitivt göra en annan typ av match när vi kliver in på vår hemmaplan på lördag, sa Flobycoachen Kalle Nordén efter finalmatch 2.

Hylte/Halmstad går för fjärde raka SM-titeln och totalt tolfte mästartecknet på herrsidan. Floby har i sin tur siktet inställt på att bryta hallänningarnas dominans och spela hem tredje SM-guldet i klubbens historia; det första sedan 1997.

Bronsstriderna avgörs

Parallellt med finalserierna avgörs kampen om bronsmedaljerna i bäst av två matcher. I händelse av att lagen vinner varsin match avgörs matchserierna via ett golden set, som spelas först till 15, direkt i anslutning till att match 2 slutförts.

På damsidan sitter Hylte/Halmstad i förarsätet efter klara 3-0 i förra helgens bortamatch mot Lund. Med start 14:00 under lördagen drabbar lagen åter samman, då i Halmstad arena.

Lunds herrar går det då desto bättre för; 3-0 i förra helgens hemmamatch mot serietrean Habo innebär ett bra utgångsläge inför bortareturen som avgörs i Habo arena med start 16:00 på söndag.

Så följer du matcherna

Allra bäst följer du helgens matcher från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

HELGENS MATCHER

 • SM-final 3:5 Herr | 15:00 – Floby Sporthall, Floby
  (1) Floby – Hylte/Halmstad (2)
  Ställningen är 1-1 i matcher

 • SM-final 3:5 Dam | 15:00 – Idrottshuset, Örebro
  (1) Örebro – Engelholm (3)
  Örebro leder 2-0 i matcher
 • Bronsmatch 2:2 Dam | 20 april 14:00 – Halmstad arena, Halmstad
  (2) Hylte/Halmstad – Lund (4)
  Hylte/Halmstad leder 1-0 i matcher

 • Bronsmatch 2:2 Herr | 21 april 16:00 – Habo arena, Habo
  (3) Habo – Lund (4)
  Lund leder 1-0 i matcher

LÄNKAR

elitserienvolleyboll.se Länk till annan webbplats.
volleytv.se Länk till annan webbplats.
Spelschema SM-slutspelet damer Länk till annan webbplats.
Spelschema SM-slutspelet herrar Länk till annan webbplats.
Sluttabell Elitserien damer Länk till annan webbplats.
Sluttabell Elitserien herrar Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-04-19

Senast uppdaterad: 2024-04-19

Visa fler nyheter

Sponsorer