Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Mäktiga U16-Mästerskapet avgörs i helgen

Lättnad och glädje infann sig i många volleyhjärtan när den hotande fackförbundsstrejken blåstes av i sista stund. Med det beskedet följde nämligen att 2024 års upplaga av U16-Mästerskapet blir av som planerat. Närmare 80 lag tar sig till Falköping helgen 20-21 april!

Foto: Robert Boman

En potentiell fackförbundsstrejk hotade att sätta stopp för 2024 års upplaga av U16-Mästerskapet, till alla inblandades stora oro.

Arrangören Falköpings VK gjorde ett hästjobb för att försöka hitta lösningar och i kommunikationen med alla parter.

Samtidigt hörde många föreningar av sig med lösningsorienterad inställning och fina initiativ, redo att bidra och ställa om planeringen för att - om det värsta skulle inträffa - ändå försöka skapa en rolig helg för egna och andras spelare.

– Ett stort tack riktas till alla inblandade, hälsar Svenska Volleybollförbundets tävlingsledning, Paul Engström och Maria Wallén.

I onsdags eftermiddag blåstes strejken av i elfte timmen. Detta till stor glädje för alla som längtat och förberett sig för helgens väldiga volleybollfest i Falköping.

U16-Mästerskapet hade premiär 2016 och har under åren vuxit till en av Sveriges största ungdomstävlingar i volleyboll. I år det spelare födda 2009 och senare som deltar i den underbart fullspäckade turneringen som består av totalt åtta tävlingsklasser.

U16-Mästerskapet är en turnering för lag som tar klivet från level-spelet till traditionell volleyboll (sex mot sex). Under helgen skaffar sig spelare och lag nyttig erfarenhet i en härlig turneringsmiljö där nya vänskaper knyts samtidigt som man gör upp om titlar och ära.

Lagen har själva valt vilken nivå de ska delta på, vilket ger alla chans till jämna och utvecklande matcher:

  • Svart nivå: För erfarna lag med stor spelskicklighet
  • Röd nivå: För erfarna lag under toppskiktet
  • Blå nivå: För lag som passerat nybörjastadiet
  • Grön nivå: För lag som precis kommit in i sporten

Turneringen inleds med gruppspel under lördagen och under söndagen väntar sedan slutspel, där alla placeringar spelas ut. Totalt avgörs långt mer än 200 matcher kommande dagar.

Vi önskar deltagande lag samt Falköpings VK med funktionärer lycka till inför helgens volleybollbravader!

LÄNKAR
Turneringssajt med spelscheman - klass för klass Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-04-19

Senast uppdaterad: 2024-04-19

Visa fler nyheter

Sponsorer