Svenska Volleybollförbundet utsett till Årets Idrottsförbund
Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande (SCIF) har för 55:e gången utsett Årets Idrottsförbund i Sverige. I år föll valet på Svenska Volleybollförbundet, som tilldelas 500 000 kronor.
SCIF:s motivering lyder:
"För starka och innovativa internationella framgångar i en global sport, som skickligt omvandlats till en bred förenings- och ungdomsutveckling på hemmaplan."
– Vi är glada och stolta över att på olika sätt kunna bidra till svensk idrott. Prischecken till Årets Idrottsförbund är en del i detta, men vi satsar viktiga pengar inom forskning, stöd till idrottshistoriska verksamheter, ledarskap ,bredd och ungdomsaktiviteter, säger föreningens ordförande Rajne Söderberg.
Svenska Volleybollförbundet får utmärkelsen för andra gången. Senast var 1986.
– Enormt stort! Inom volleyrörelsen har vi känt av ett härligt drag under en längre tid. Att vi nu får det här priset blir en bekräftelse på att man även utanför rörelsen ser, hör och känner vår starka utveckling. Den sker på bred front och på olika nivåer tack vare de internationella framgångar våra stjärnor har, samtidigt som det är ett resultat av det fantastiska arbete som våra föreningar och alla volleyengagerade lägger ner varje dag. Alla är de grymma ambassadörer för oss och för världens bästa idrott. Vi är otroligt glada över utmärkelsen; den ger ytterligare energi och självförtroende till förbundets fortsatta arbete, säger Annika Sjöberg, ordförande i Svenska Volleybollförbundet.
Svenska Volleybollförbundets generalsekreterare Simon Dahl fyller på:
– Fantastiskt roligt med den här utmärkelsen! Stort tack till SCIF för det hedrande priset som Årets idrottsförbund. Det här skulle inte vara möjligt utan våra fantastiska föreningar, spelare, tränare, ledare, domare, föräldrar och alla andra som lägger ner tid och engagemang på massa olika sätt. Jag hoppas verkligen att alla inom svensk volleyboll känner sig delaktiga i både det här priset och den positiva utvecklingen vi ser i stort!
Om SCIF
SCIF bildades 1897, arrangerade de olympiska spelen i Stockholm 1912 och var tillika byggherre av Olympiastadion. Mellan åren 1901 till 1926 anordnade SCIF Nordiska spelen, sju vinterspel av olympiskt format. Sedan 1906 delas årligen Idrottsskölden ut till gymnasister. 1908 påbörjade föreningen utgivning av en årsbok, Blå Boken, som fortfarande utkommer varje år. Även forskare inom idrottsvetenskap belönas och Prinsens Plakett utdelas till förtjänta idrottsledare. Föreningen utser även årets idrottsmuseum. Ett nytt pris kom till 2021, ett stipendium för Idrottslig kulturgestaltning. Mer information finns på SCIF:s webbplats! Länk till annan webbplats.