Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ny dokumentär om Åhman/Hellvig premiärspelar på TV4

Våra svenska världsstjärnor David Åhman och Jonatan Hellvig har tagit den väldiga volleyvärlden med storm de senaste åren - och samtidigt gjort sig till några av Sveriges populäraste idrottare. Nu kommer dokumentären The Swedish Jump Set till TV4, där tittarna får följa teamets resa och djupdyka i det unika spelkonceptet - utvecklat av tränarduon Rasmus Jonsson och Anders Kristiansson - med vilket man revoltionerar sin idrott.

Se dokumentären här! Länk till annan webbplats.
Rösta fram duon till Jerringpriset!

Foto: Volleyball World

OS-uttagna, försvarat EM-guld, historiskt VM-silver, världstourfinalvinnare och världsmästare i King of the Court. Bland mycket annat.

22-åriga dunderduon Åhman/Hellvig hade ett magiskt 2023 och är därför välförtjänt nominerade till Idrottsgalan i kategorin Årets Lag, såväl som till Jerringpriset. Samtidigt har deras tränare, Rasmus Jonsson och Anders Kristiansson, chansen att kamma hem priset som Årets Ledare vid samma gala.

Under supersäsongen följdes teamet av dokumentärfilmare som vill berätta berättelsen om framgångssagan. Och nu får vi chansen att njuta av resultatet.

Dokumentären The Swedish Jump Set är producerad av Johan Anderberg och premiärspelar på TV4 med start måndagen den 22 januari. 23 januari kl. 19:05 visas den också på TV4 Sportkanalen.

Vi får följa med på träningsläger i Italien, tävling i Rotterdam, Nederländerna och privatliv i Stockholm. David och Jonatan är stolta över
framgången, men berättar även hur viktiga tränarna Anders Kristiansson och Rasmus Jonsson har varit:
– När man växte upp var det alltid Brasilien, USA, Australien som dominerade. Sverige hade aldrig en chans att aspirera om medaljer. Man har haft en dröm att ta svensk beachvolleyboll till toppen, och det har vi lyckats med, säger tränare Rasmus Jonsson i dokumentären.

David Åhman och Jonatan Hellvig kommer även att medverka i Nyhetsmorgon på TV4 måndagenden 22 januari kl 11:45 för att berätta mer om filmen och deras medverkan i Idrottsgalan senare samma kväll.

Se dokumentären här! Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-01-21

Senast uppdaterad: 2024-01-21

Visa fler nyheter

Sponsorer