Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Matchboll i alla semifinalserier – finallagen kan spikas i helgen

Det väntar stekhet SM-semifinalhelg! Elitserienvolleyboll.se levererar förutsättningar samt länkar till livesändningar, livescore, spelschema med mera.

Elsa Holmkvist, Lund, och Felix Blystad, Hylte/Halmstad. Foto: Robert Boman

Semifinalspelet släpptes lös under påskhelgen och har redan hunnit avverka två av de maximalt fem omgångar som ska hjälpa oss vaska fram SM-finalisterna. I samtliga fyra matchserier kan saken avgöras helgen 6-7 april.

På damsidan har regerande mästaren Engelholms VS skaffat sig dubbla matchbollar i det klassiska rivalmötet med Hylte/Halmstad. En imponerande bedrift av skåningarna som klev in i matchserien som något av en underdog efter en i deras mått mätt ganska trög vårvinter och med två raka 0-3-förluster mot H/H i grundserien.

Lagom till säsongens viktigaste månad ser den åttafaldiga svenska mästaren ut att ha fått bitarna på plats för att tampas om ännu en titel.

– Så gott. Vi har verkligen steppat upp under slutspelet. Skönt, för vi har hela tiden vetat att så här bra är vi. Det är väldigt hårt jobb som ligger bakom, många månaders träning. Det har inte alltid klickat, och vi har varit frustrerade under säsongen, men nu börjar det lossna, sa EVS:s landslagslibero Filippa Brink till Helsingborgs Dagblad Länk till annan webbplats. efter onsdagens hemmaseger i Kungsgårdshallen.

Hallänningarna på andra sidan nätet har bevisligen ordentlig uppförsbacke, men kan på inget sätt räknas ut. Med kniven mot strupen kommer de sannolikt spela med stor desperation i lördagens tillställning hemma i Halmstad Arena. Och i spelarleden finns mer än tillräckligt med rutin och skicklighet för att väcka nytt liv i matchserien.

I den andra damsemin har Örebro kopplat ett järngrepp och kan avancera till final i händelse av ny seger hemma i Idrottshuset under lördagen.

Utmanaren Lund hade förtvivlat svårt under påskhelgens premiärsemifinal, men i torsdagskvällen uppföljare bjöd man ett helt annat motstånd och lyckades pressa närkingarna hela vägen till skiljeset. Är det tredje gången gillt som gäller för skåningarna?

Favoriterna i förarsätet

På herrsidan har förhandsfavoriterna skaffat sig slagläge inför semifinalomgång 3.

Seriesegrande Floby har 6-0 i set på Lund över de två första mötena lagen emellan och har lirat hem båda segrarna relativt komfortabelt. Lördagens tillställning spelar de framför sin hängivna hemmapublik – och med en SM-finalplats inom räckhåll kommer stämningen var underbart uppiskad.

– Vi tar absolut inget för givet. Lund är ett riktigt bra lag och kommer att göra allt för att förstöra festen för oss. Jag hoppas dock att det går vägen och jag hoppas dessutom att vi slår säsongsrekord när det gäller publik i Floby sporthall på lördag, sa Flobycoachen Kalle Nordén till Falköpings Tidning Länk till annan webbplats. efter veckans bortamatch.

Regerande mästaren Hylte/Halmstad dominerar i den andra semifinalserien, där Habo står för motståndet och behöver kämpa frenetiskt för att deras säsong inte ska ta slut i Halmstad Arena på lördag.

Går H/H segrande ur bataljen är man ett steg närmare fjärde raka SM-titeln.

– Fokus. Det är bara fokus som gäller. Så länge vi gör det vi ska göra, kommer vi ta dem på hemmaplan på lördag, sa H/H-centern Anton Ribom, nyligen kallad till landslagsuttagning, till Radiosporten efter torsdagskvällens segermatch i Habo Länk till annan webbplats..

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

HELGENS MATCHER

2024-04-06
14:00 – Hylte/Halmstad – Engelholm (D) 3:5
15:00 – Floby – Lund (H) Semifinal 3:5
16:30 – Hylte/Halmstad – Habo (H) Semifinal 3:5

2024-04-07
15:00 – Örebro – Lund (D) Semifinal 3:5

LÄNKAR

elitserienvolleyboll.se Länk till annan webbplats.
volleytv.se Länk till annan webbplats.
Spelschema SM-slutspelet damer Länk till annan webbplats.
Spelschema SM-slutspelet herrar Länk till annan webbplats.
Sluttabell Elitserien damer Länk till annan webbplats.
Sluttabell Elitserien herrar Länk till annan webbplats.

SM-SLUTSPELET I KORTHET

De åtta främst placerade lagen från grundserien deltar i SM-slutspelet. Säsongens stora crescendo startar alltså helgen 16-17 mars och pågår som längst fram till 27 och 28 april då de femte och direkt avgörande SM-finalerna spelas på herr- respektive damsidan. Förutom svenska mästare ska även bronsmedaljörer vaskas fram.

Slutspelet spelas i bäst av fem matcher i kvartsfinal, semifinal och final. Bronsserien spelas i bäst av två matcher, där Golden set avgör i det fall att lagen vinner varsin match.

Mer information om SM-slutspelet och dess upplägg hittar du här Länk till annan webbplats.!

Fler nyheter

Publicerad: 2024-04-05

Senast uppdaterad: 2024-04-05

Visa fler nyheter

Sponsorer