Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Elitserien: 12-0 och Marcus Nilsson tillbaka – hetaste matchen spelas ikväll!

Ett kombinerat 12-0 i matcher. Hittills har ingen drabbning den här säsongen på förhand varit hetare. Om du kan så leta dig till Halmstad Arena som bjuder på fri entré – och Marcus Nilsson! Annars finns alltid VolleyTV.

Elitserien är tillbaka efter U23-SM-uppehållet och hela helgens schema finns här nedan.
Men först ut är:

x Två tungviktare i svensk herrvolleyboll, sett över ett par decennier tillbaka.
x Repris på SM-finalen i våras.
x Det nutidsklassiska Hallandsderbyt.

Inför kvällen har Hylte Halmstad har vunnit sju av sju möjliga.
Falkenberg har vunnit fem av fem möjliga.

Ett musiktips till kvällens vinnare: 

”I’m still standing” med Elton John.

Tillbaka i Hylte Halmstad är Sveriges största stjärna de senaste 15 åren, Marcus Nilsson.

– Det är de här matcherna man lever för. Det finns bra och mindre bra matcher, men det här klassiskt. Alltid hög kvalitet när vi möts. Falkenberg har fyllt på med många lovande spelare och så har de tagit in Ismo (Peltoarvo, coach) också, så det ska bli spännande att se vad han gjort med det här unga laget, säger Marcus.

För protokollet ska sägas att Nilsson var tillbaka i laget redan mot Habo senast och imponerade på sätt och vis genom att punktera matchen när västgötarna var nära att få till ett fjärde set. Men då var matchformen trots allt sisådär. Nu, efter tre veckors mer eller mindre full träning, ser det annorlunda ut.

– Jag var inte i fas då, men jag är betydligt närmare matchform idag. Målet att vara på topp när GP spelas, men redan nu ligger jag före det schemat. Matchen ikväll blir verkligen ett bra test att se var jag står någonstans, säger Marcus.

Hylte Halmstad bjuder också på andra stjärnor som varit stora utropstecken hittills i år, för att inte säga spektakulära. Liberon Joel Andersson får både publiken och spelarna på plan att kippa efter andan några gånger varje match efter vansinniga försvarsräddningar.

– När det gäller försvar finns det ingen på hans nivå i elitserien. Han tar stora ytor och växer alltmer in i en ledarroll i bakplan, trots att han är yngst i startsexan. Han tar alltmer plats och gör tre, fyra sådana där riktigt häftiga räddningar varje match, förutom allt annat han får upp, säger Almir Ljutovac, tränare i Hylte Halmstad.

Värt att hålla ögonen på är också passaren Nemanja Vidovic som utsetts till matchens lirare i Hylte Halmstads tre senaste segermatcher.

– Han är också spektakulär och gör det mycket svårt för motståndarnas blockare, säger Ljutovac.

I Falkenberg är det läge att hålla koll på och stifta bekantskap med Falkenbergs polska nyförvärv Slawomir Zemlik som sannolikt får spela en huvudroll i Halmstad Arena.

En intressant match i matchen blir också mellan å ena sidan Elitserie-coachernas ”grand old man” Ismo Peltoarvo i Falkenberg och å andra sidan den främste representanten för de unga tränarna, Almir Ljutovac i Hylte Halmstad. De båda känner varandra väl, inte minst eftersom Peltoarvo i sin dåvarande roll som sportchef värvade Ljutovac som spelare till Falkenberg för tiotalet år sedan.

När de nu möts på plan coachar den rutinerade Peltoarvo ett ungt och lovande Falkenberg medan Ljutovac tränar ett äldre lag i Hylte Halmstad. Nu blir det första gången de möts på riktigt som coach för var sitt lag.

– Det är den här matchen man ser fram emot mest på hela säsongen. För de som upplevt ett riktigt derby så är detta chansen. Bättre än så här blir det inte, säger Ljutovac.
Elitserien den här veckan:


Herrar

Torsdag 11 november
19:00 Hylte Halmstad - Falkenberg

Lördag 13 november
14:00 RIG Falköping - Uppsala
15:00 Floby - Sollentuna

Söndag 14 november
15:00 Lund - Vingåker
16:00 Uppsala - Floby


Damer

Lördag 13 november
15:00 Värnamo - IKSU Umeå
16:30 RIG Falköping - Engelholm

Söndag 14 november
14:00 Hylte Halmstad - IKSU Umeå
14:30 RIG Falköping - Linköping
15:00 Engelholm - Sollentuna


Matcherna streamas på VolleyTV här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Elitserien med schema, resultatrapportering, tabell och statistik följs bäst här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Fler nyheter

Publicerad: 2021-11-11

Senast uppdaterad: 2021-11-11

Visa fler nyheter

Sponsorer