Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U23-SM: Örebro och Södertelge är favoriter. ”Känns att det är SM." Allt streamas.

16 lag. Från Ystad i söder till Umeå i norr. Under lördag och söndag avgörs U23-SM i Lund. Och allt streamas här. ”Det känns att det är SM-slutspel”, säger arrangören Stefan Sjöström.

Tre hallar. Tre planer.
Med andra ord: I U23-SM spelas varenda match på helplan.

16 lag är på plats i Lund för att göra upp.
60-70 funktionärer servar spelarna.

– Vi har jobbat upp många föräldrar och många serielag som hjälper till. Det här är absolut en klubbangelägenhet, säger Stefan Sjöström, klubbchefen i arrangerande Lunds VK.

Favoriter på damsidan ser ut att vara Örebro och Engelholm. Kanske är Värnamo en spännande uppstickare enligt några bedömare.

Örebro är regerande svenska U23-mästare från 2019, efter att förra årets tävling kom av sig på grund av pandemin. Årets lag innehåller återigen landslagspassaren Sofia Andersson som man kan läsa mer om här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

På herrsidan tillhör Södertelge och Sollentuna förhandsfavoriterna, med värdklubben Lund som en möjlig outsider.

– Vi tappade vår ena center som inte kom med på grund av skada. Det gör det lite jobbigare, men förutom det känns det hyfsat tycker jag, säger Södertelges tränare Lasse Broström.

Många av Södertelges spelare är med i klubbens elitserietrupp, bland andra passaren Aleksa Petrovic (passare), Liam Thynne (center), Melker Nordin (högerspiker), Fabian Olanders och Alfred Mjörnheim (vänsterspikers).

– Jag hoppas på final i alla fall. Mot Sollentuna skulle jag tro. Det är många spelare vi inte har koll på, men av det jag vet ser Sollentuna starka ut, säger Broström.

Även arrangerande Lunds VK vill ha ett finger med i spelet.
– Jag hoppas att vårt eget Lund bör finnas med i kampen om segern, säger Sjöström.

Är man i trakterna runt Lund är det Idrottshallen, Bollhuset A och Bollhuset B som gäller.
För alla oss andra kan vi efter ett enkelt klick luta oss tillbaka och njuta av underhållningen.U23-SM streamas helt gratis på Svensk Volleybolls YouTube-kanal här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

U23-damernas spelschema och resultat finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

U23-herrarnas spelschema och resultat finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Fler nyheter

Publicerad: 2021-11-06

Senast uppdaterad: 2021-11-06

Visa fler nyheter

Sponsorer