Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Turkiet numret för stort

Sveriges U19-tjejer åkte under lördagen på en ny förlust i EM-kvalet i Kroatien. Stornationen Turkiet blev numret för stort och vann i tre raka set.

Turkiet är en av Europas starkaste nationer i åldersklassen. Motståndarnas uppställning hade jämförelsevis inte tappat en enda match mot europeiskt motstånd innan de förlorade mot Ryssland i semifinalen under förra årets U18-EM. Flera av lagets spelare är redan ordinarie i turkiska storklubbar.

– Vi visste att matchen skulle bli tuff eftersom de är så skickliga, men vi var fast beslutna att vi skulle gå ut och spela en så taktiskt bra match som möjligt. Till viss del lyckades vi också men det gör så klart stor skillnad när ett lag är så duktigt som Turkiet, konstaterar coach Oskar Vikterlöf och fortsätter:
– Vi hade som taktik att vi skulle serva tufft mot deras position 5 och försöka pressa dem till dåliga mottagningar. Den delen av taktiken lyckades vi allra bäst med. Turkiet tvingades spela en bit ifrån nätet på de flesta servemottagningar, men tyvärr är de ju så skickliga så att de även därifrån kan spela med mer fart och höjd än vad vi är vana vid.

Det slutade visserligen med klar 3-0-förlust, men Vikterlöf väljer att fokusera på de positiva delarna.
– I dagens match var det några spelare som stack ut. Passaren Kajsa Österman kom in under matchens gång och visade modet att spela de oväntade utvägarna
och lurade flera gånger Turkiets centrar till att gå åt fel håll. Spikern Ebba Ekblad kom in efterhand och spelade respektlöst när hon anföll högt
och hårt mot Turkiets stora block och vann flera bollar i tredje.

En match återstår innan EM-kvalet förklaras avslutat för den här gången. 15.00 tar sig U19-tjejerna an Spanien. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-04-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer