Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Isacssons utmaning i Grekland

Sveriges förbundskapten för herrar, Johan Isacsson, har lämnat tränaruppdraget för Lindesbergs elitdamer för att ta sig an ett av Greklands topplag på herrsidan. Han har ett ungt utvecklingsbart lag i Orestiada, som han ska forma.

- Klubbens förväntningar är satta till att vi ska bli topp 6 i grekiska förstadivisionen (A1). Jag är mycket nöjd med de nyförvärv jag fått: två spelare från Montenegro, en från Columbia och så Fredric Gustavsson från Sverige, eller Freddy som han kallas här nere! Resten grekiska spelare, säger Johan Isacsson.

Han har en lång karriär bakom sig, var med och spelade i det framgångsrika svenska landslaget på 80 och 90-talet, och har sedan dess tränat många lag på olika nivåer. Nu trivs han med både klimatet och volleybollen i Grekland.

- Kan jag få de här spelarna att klicka tillsammans så ligger min ribba på att komma bland de fyra bästa i ligan. Men hårt kvalitativt jobb återstår för att lyckas med det.

Stort volleybollintresse

Han har fått fria tyglar av klubben, och i Orestiada är det bara volleyboll som gäller, klubben förfogar över en egen hall.

- Jag har fått ett fantastiskt välkomnande här, fyllt av respekt för mitt volleybollkunnande och de är generösa vad gäller boende, mat och transporter.

Han säger att ”I’m living my dream every day” och gör en liknelse vid att träna det svenska herrlandslaget.

- Här har vi en äldre rutinerad spelare och resten unga o mycket utvecklingsbara spelare. Jag tror vi har mycket att lära av varandra, där vi i Norden har en god taktisk kyla som grekerna saknar. Grekerna har en helt annan glöd, inställning när det är stor match eller när seten skall avgöras, avslutar Johan Isacsson.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-09-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer