Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Från landslagsspel till Grekland

I våras tog han SM-guld med Linköping, och var uttagen till landslaget. Nu har spikern från Linköping, Fredric Gustavsson, flyttat till Grekland, där han spelar för Orestiada. Tränare i laget är ingen mindre än den svenska landslagscoachen Johan Isacsson. Att lämna Linköping är spännande säger Fredric.

- Det var en del spänning under förhandlingstiden och när kontraktet väl var klart fanns det bara glädje och goda förhoppningar av att man kommer till en bra klubb, säger Fredric.

Äventyret och volleybollutmaningen lockar

Laget tränar två gånger om dagen, där både gym och boll står på schemat. Ligans spelschema dröjer till mitten av september, men innan dess blir det träningsmatcher mot turkiska och bulgariska lag.

Förra året slutade Orestiada på åttonde plats, målsättningen för året är att ta en betydligt bättre placering i ligan.

- Mina förväntningar är att kunna utvecklas som spelare, få ett grymt äventyr där laget kommer prestera bra volleyboll under hela säsongen med många jämna matcher.

Hur är det att ha Johan som tränare?

- Det är riktigt kul att ha Johan som huvudtränare. Jag tror han kommer kunna hjälpa mig och laget till både klubbens och mina personliga förväntningar uppnås.

- Det är oerhört skönt att få en ny volleybollutmaning. Det är även roligt att få uppleva grekernas kultur och deras språk. Än så länge är känslan grym och jag hoppas på en lärorik säsong, avslutar Fredric.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-09-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer