Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hans Almkvist dömer Europacupfinal

Den svenska framgångsrike domaren Hans Almkvist är i ryska Ekaterinburg, där han under onsdagskvällen dömde finalen i Europacupen. Det blev seger för gästande Fenerbahce från Istanbul i en femsetare. Här är Hasses rapport skriven från en hall fylld med entusiastiska fans, rafflande volleyboll och ett bra samspel domarna emellan. ”Det är helt fantastiskt att få vara en del av volleyboll på europeisk toppnivå, något som jag unnar alla som håller på med vår fantastiska sport.”

”Det är en fantastisk upplevelse att få döma en Europacupfinal med en hall fylld med 3200 entusiastiska ryska volleyboll-fans. Det är få förunnat att vara en del av detta och det blev en härlig match. Fenerbahce från Istanbul, vann första och andra set komfortabelt efter imponerande starkt spel, framför allt i block.

Världsstjärna matchens bästa spelare

I tredje set vaknade ryskorna till liv, kanske beroende på den legendariske tränaren Nikolai Karpols minst sagt häftiga (och välkända) utbrott efter två set. De vann tredje och fjärde set efter mycket starkt spel, framför allt i försvaret. Det var imponerande att se hur det ryska laget kunde resa sig.

I femte set tog dock bensinen slut för Karpols lag och turkiskorna vann med klara 15-9. Den Sydkoreanska världsstjärnan Yeon-Koung Kim i Fenerbahce, blev utsedd till MVP i matchen mycket välförtjänt. 

Det är helt fantastiskt att få vara en del av volleyboll på europeisk toppnivå, något som jag unnar alla som håller på med vår fantastiska sport.

Bra samspel mellan domare

Jag dömde matchen med Dariusz Jasinski från Polen, och vi är väldigt nöjda med vår insats. Vi känner varandra sen tidigare och vårt samarbete fungerade mycket bra. Ett kvitto på detta är att båda lagen berömde vår insats efter matchen. 
Nu är det bara och sätta sig på planet och resa de kanske 400 milen tillbaka till Sverige och försöka hantera tidsskillnaden på 5 timmar. 

Elitdomarkurs i helgen i Sverige

Till helgen blir det elitdomarkurs i Stockholm. Kanske en framtida internationell domare finns bland dessa kandidater. Sedan följer ett spännande finalspel i elitserien. 

Vi ses i volleybollsverige!

Hälsar Hasse Almkvist

Fler nyheter

Publicerad: 2014-03-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer