Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Allsvenskan igång

I premiären av Allsvenskan i helgen segrade båda Lunds lag på herrsidan, medan Gislaved och Vallentuna seglade upp i toppen i damernas allsvenska.

I Allsvenskan spelar de två främst placerade lagen från höstens Superettan. Nykomlingarna för säsongen, Göteborg United, vann Superettan Mellersta, och vann även premiärmatchen i Allsvenskan i helgen mot Säter med klara 3-0.

Inledande förlust för fjolårets topplag

Allsvenskans fjolårssegrare, Uppsala, förlorade mot Lund, som vann med 3-0 på bortaplan i Fyrishov.

Uppsala VBS - Lunds VK 0-3 (20-25, 22-25, 20-25)

- Det kändes aldrig direkt oroligt på plan trots ett par tighta lägen under matchens gång, säger Lunds tränare Stefan Sjöström till klubbens hemsida. Den största anledningen till det var att vi hade mycket bra fokus på vårt "boll-för-boll"-tänk.

Alla tre seten följde i stort sett samma mönster. Lund kopplade ett poängmässigt övertag i början, Uppsala kröp något närmre i mitten men bortalaget var vassast när det väl skulle avgöras. Närmast var Uppsala i det andra setet då matchen stod och vägde vid 21-21. Då blev hemvändaren Johannes Westman inbytt och gjorde två avgörande servar för Lunds del som återigen kunde koppla greppet.

- Det var en välspelad match från vår sida även om jag tycker att vi har ytterligare en eller två växlar att lägga i, något jag hoppas vi kan göra redan i morgon mot Säter, säger Patrik Bertilsson till hemsidan.

Resultat Allsvenskan herrar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat Allsvenskan damer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-01-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer