Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Härlig stämning på EM i Danmark

Fartfyllt och god stämning präglar EM-slutspelet i Köpenhamn, där semifinaler och finaler avgörs under helgen. Finalen direktsänds i SVT Play söndag kl 18.

Fans från 33 länder har köpt biljetter för att uppleva EM-finalhelgen på Parken Stadium i Köpenhamn. Danmarks nationalarena i fotboll har byggts om och förvandlats till en stor volleybollarena. En hel del svenskar var på plats bland de 5000 åskådarna.

- Det är riktigt härlig stämning här på plats, alla har kommit hit för att se europeisk toppvolleyboll. Arrangörerna har gjort ett bra jobb och det är så roligt att kunna vara på plats och uppleva detta, säger Agnieszka Goralczyk som jobbar med statistik både för det svenska damlandslaget och för Engelholms Volley, EVS.

Under gruppspelet arbetade hon på EM i pool C i Herning där hon förde statistik.

- Det är så viktigt med statstik för att lagen ska lära sig mer. För mig känns det som om jag är lagets trettonde spelare genom att bidra med statistiken. Spelare på den här nivå är så strategiska och smarta, då är det ännu roligare att jobba med statistiken. Jag älskar volleyboll, avslutar Agnieszka.

Matchreferat och massor av bilder på Europeiska Volleybollförbundets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilderna nedan är av Beata Donborg.
Fler nyheter

Publicerad: 2013-09-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer