Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nilsson ser fram emot VM-kval

I nästa vecka är det äntligen dags för VM-kval steg två för det svenska herrlandslaget. Tolv spelare, med Marcus Nilsson som lagkapten, åker till Nederländerna för att spela fem matcher på lika många dagar. Regerande Champions League Mästeren Marcus Nilsson ser fram emot de tuffa matcherna som väntar.

- Det ska bli jättekul att spela med landslaget igen. Vi gjorde ett bra kval i maj så jag hoppas att vi kan ta ytterligare några kliv i vår utveckling och samla på oss mer värdefull rutin i den här omgången, säger han.

- Det är europeisk toppklass på motståndarna så vi kommer få det tufft men det är inspirerande att spela mot bra nationer och se hur mycket vi kan störa dem.

Från Sibirien till Sverige och Nederländerna

Efter förra säsongens vinst i Champions League med ryska Lokomotiv Novosibirsk har han bytt klubb. Han är fortfarande i Ryssland och i Sibirien, men nu med Kuzbass Kemerovo.

- Just nu är det försäsong plus spel i ryska cupen, så det är hårdträning.

Men, fokus riktas nu alltmer mot VM-kvalet även för Nilsson, som menar att nyckeln till framgång i kvalet i Nederländerna är att hela laget spelar på topp och spelar för varandra.

- Det är ett tufft schema med fem matcher på lika många dagar så det gäller att även dem som normalt inte spelar så mycket kliver fram och hjälper till för det kommer krävas mer än sju spelare för att fullfölja kvalet på bästa möjliga sätt.

VM-kvalet - matchtider Länk till annan webbplats.

På onsdag inleds landslagsläger i Lindesberg. Mer om det kan du läsa om i morgon.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-09-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer