Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Kristiansson till Japan

Anders Kristiansson, som de senaste åren tränat herrlandslaget i beachvolley, och har en lång svensk och internationell meritlista som volleybolltränare, har skrivit på kontrakt med den japanska klubben Toyoda. ”Dare to challenge” blir Toyodas nya valspråk med Kristiansson i spetsen.

- Det känns oerhört hedrande att bli tillfrågad till ett uppdrag som få eller inte ens någon tidigare fått. För mig som hämtat mycket inspiration och tillbringat många nätter på japanska golv för att lära mig hemligheterna i ursprunget av den moderna volleybollen, är det så klart mycket speciellt. Den största utmaningen blir att förstå varandra på djupet, och att jag lyckas sälja min spelfilosofi och mina koncept, säger Anders Kristinasson.

Under sin långa karriär som volleybolltränare har han tagit många mästerskapstitlar och tränat både på klubblags- och landslagsnivå. Det senaste lag han jobbade med var grekiska Olympiakos.

Välorganiserad ledning

Inför nästa säsong kommer han att flytta till Japan och bli huvudtränare för Toyoda, som spelar i japanska Premier League. Klubben är ingen klubb i vanlig bemärkelse, utan ett av 8 ”factoryteams” i högsta ligan. När man slutat spela eller inte platsar övergår man till sitt vanliga jobb i företaget.

- Allt fantastiskt väl organiserat. Det finns många assisterande coacher och en ledning som verkar samspelt och villig att följa andra spår än de invanda. Vårt nya valspråk som jag blev avkrävd efter två dagar blir "Dare to Challenge”.

Beachvolley med landslaget innan flytten

Från september kommer han att flytta till Japan på heltid, men innan uppdraget i Japan inleds kommer han bl.a. att träna landslaget i beachvolley, Hannes Brinkborg och Steve Gunnarsson.

 - Efter sommaren med beachvolleyn ser jag fram emot en riktigt spännande höst, avslutar Kristiansson.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-06-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer