Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige vände 0-2 till 3-2 i Montenegro

Dom svenska tjejerna stod för en riktigt häftig vändning när man kunde betvinga hemmanationen med 3-2 efter underlägen med 0-2 och 7-14 i fjärde set

Matchen startade annars riktigt tungt för dom blågula tjejerna som hade mycket svårt att sätta servarna på Montenegros planhalva. Ivrigt påhejade av sin publik tryckte hemmalaget tillbaka Sverige som spelade nervöst och krampaktigt. I Montenegro dominerade lagets storstjärna Nikoleta Perovic. Hon vann mycket boll via riktigt tunga anfall från sin högerkant och tog udden ur Sveriges anfall med sitt block 25-18 slutade set 1. 
I andra set kunde Sverige spela bättre men inte på topp. Man började dock jobba allt mer och bollarna blev allt längre. Då och då blixtrade det svenska spelet till, och när man vid ledning 18-13 trodde att dom blågula tjejerna skulle dra ifrån kom en rejäl svacka där Perovic tog tag i serven och Montenegro tog sig med stormsteg tillbaka i setet. Nu hade även hemmalagets vänsterkantspelar Danijela Dzakovic kommit igång rejält och man gled ifrån till setvinst med 25-21.
Under tredje set kunde man ana ett svenskt storspel och nu klaffade spelet allt bättre. Man hade helt plötsligt fått ny energi och ville ej ge sig utan strid. Centerspelet med Victoria Larsson och Frida Randén kom igång allt mer och dessa två firade även stora triumfer i blockspelet. Rebecka och Alexandra Lazic vann många tuffa lägen och setet till Sverige med 25-15. Starten på fjärde set tydde på att detta skulle bli en holmgång till fem set. Men trots ledning 6-2 så var det återigen Perovic som började storspela och tog laget till en rejäl ledning fram till 14-7 och det såg mörkt och hopplöst ut i svensklägret. Men återigen visade Sverige moral och styrka. Man kröp allt närmare och en del bollar var rena "krigarbollar" där allt skönspel var lagt åt sidan. Med en enorm kämparglöd och en allt mer effektiv kantrio i Lazic-Lazic-Green kunde setet vinnas med 25-21.
I femte set sprutade adrenalinet ur tjejerna och fokus var det enda som poängterades. Första bollen började med att Madelene Green "takblockade" Perovic och tonen var satt. Efter ett inspirerat spel kunde Victoria Larsson blocka ned Perovic för gott till 15-7 och en enormt stark vändning var ett faktum.

-Enormt skön vinst där vi fick jobba oss in i matchen från nolläge. I första set fungerade egentligen inget på ett bra sätt. Men att därifrån kunna vända matchen på det sättet vi gör är värt allt idag. Alla hade stunder där man glänste och passaren Mathilda Gustafsson kom igång i andra delen av matchen. På kanterna gjorde Lazic-Lazic-Green ett hårt jobb. Extra glädjande var att se hur vår träning på centerblocket gav fin utdelning. Nu är det lite vila och påbörjan inför Estlands matchen imorgon är redan igång, avslutar Kalle Nordén.

Montenegro-Sverige 2-3 (25-18, 25-21, 15-25, 21-25, 7-15)
Bästa poängplockare: Alexandra Lazic 22p, Rebecka Lazic 19p, Madelene Green 16p, Victoria Larsson 16p

Fler nyheter

Publicerad: 2012-01-06

Senast uppdaterad: 2012-01-07

Visa fler nyheter

Sponsorer