Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Repris andra dagen

När returmötena mellan Estlands och Sveriges U18-landslag avgjordes i estniska Viljandi blev det repris av de första mötena. De svenska pojkarna vann igen och Estlands flickor tog också en ny seger.

De svenska U18-pojkarna tog ytterligare en 3-0-seger då returmötet mot Estland spelades på lördagseftermiddagen. De blågula pojkarna gjorde återigen en riktigt bra match och i de två första seten var det ingen tvekan om vilket lag det var som styrde och ställde. Svenskarna hade bra koll på den estniska anfallstaktiken och var själva väldigt effektiva i anfallet. Liberon Emil Karlsson gör återigen en riktigt bra match och även om esterna servade betydligt bättre än i det första mötet så hade han tillsammans med kollegorna Hampus Randén och Oskar Nilsson bra kontroll på de estniska servarna under större delen av matchen.

Det var först i det tredje setet som deras hoppservar började störa svenskarna. Dessutom började de använda sina centrar mer än tidigare och det gav också utdelning. Sverige arbetade sig ändå fram till två matchbollar vid 24-22, men klarade inte av att avgöra matchen på någon av dem. Inte heller på den tredje möjligheten avgjordes matchen utan i stället hade esterna två möjligheter att ta sin första setvinst. De klarade inte heller av att avgöra setet men till sist visade de blågula pojkarna ändå upp en härlig vinnarinstinkt och vann setet med 29-27. Ingen setförlust under de två matcherna alltså, och det var en nöjd tränare som summerade helgen.

-Det fungerade riktigt bra under båda matcherna och det vi har jobbat på att förändra har blivit bättre och bättre, säger coachen Göran Persson. Till exempel fungerade passaren Dardan Lushtakus samarbete med centrarna Jonathan Angel och Sebastian West Helgesson oerhört bra med tanke på att de inte tränat många timmar tillsammans.    

Sverige-Estland 3-0 (25-16, 25-18, 29-27)
Bästa poängplockare:
Fredrik Gustavsson 18 p, Jonathan Angel 10 p

De svenska U18-tjejerna gjorde en klart bättre insats i dag jämfört med gårdagens match. I dag pressade man estniskorna bättre med sina servar och dessutom lyckades svenskorna tämja de tuffa estländska servarna på ett bättre sätt. Sverige hamnade dock tidigt i stort underläge i det första setet, men sedan gjorde laget en mycket stark upphämtning. Estlande ledde med hela 17-10 innan svenskorna lyckades kämpa sig tillbaka in i setet. Elin Albertsson servade mycket effektivt och var en starkt bidragande orsak till att att Sverige kunde krypa närmare. När Elin hade servat klart hade Estlands ledning minskat till bara en poäng. Någon minut senare hade Sverige till och med kvitterat till 20-20 och nu visade man för första gången på att allvar att man kunde störa estniskorna. Men när det som bäst behövdes visade hemmalaget klassen och knep setet med 25-21.

Det andra setet vanns komfortabelt av Estland med 25-18. I det tredje setet fick blågult en drömstart när man gick fram till 10-5 ledning. Men sedan var det slut på det roliga. På några minuter hade ett bra försprång förbytts i ett stort underläge och allt detta på två rotationer. Hemmalaget kunde sedan enkelt glida ifrån fram till 25-16.

-Det kändes lite snöpligt att vi inte kunde ta tillvara på möjligheterna som vi hade i det första och det tredje setet. Det kändes som om vi hade kunnat knipa ett set om vi bara hade lyckats hålla ihop vårt spel lite till när vi har initiativet. Men det är där vår orutin visar sig och vi har lärt oss massor på de här två matcherna och kommer säkert att klara av liknande situationer näst gång säger Sveriges coach, Martin Karlsson.

Sverige-Estland 0-3 (21-25, 18-25, 16-25)
Bästa poängplockare: Anna Westerlund, Elin Albertsson 8 p, Elin Hoszek 7 p

Fler nyheter

Publicerad: 2008-05-10

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer