Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige slutade 5:a efter vinst mot Schweiz

Sverige lyckades ännu en gång ta ledningen med 2-0 i set för att sedan tappa energin i det 3:e setet. Men denna gång lyckades laget hitta skärpan igen och vann det fjärde setet enkelt.

Centre Sportif Régional D’Alsace, Mulhouse, Frankrike
Sverige-Schweiz 3-1 (25-22, 25-19, 18-25, 25-14)

Sverige fick en smakstart på matchen och ledde med hela 12-7, innan Schweiz så sakteliga började äta sig ikapp. Schweiziskorna kvitterade till 20-20 och sedan bytte lagen boll med varandra fram till 22 lika. Men sedan var det blågult som var vassast och vann de tre sista bollarna, vilket innebar setvinst med 25-22.

I det andra setet slappnade Sverige av och kunde spela ut från början. Servemottagningen var mycket bra och de svenska centrarna kunde dominera i mitten, inte minst Minni Flemark som gjorde sin bästa match och blev poängbäst i det svenska laget med sina 17 poäng. Svenskorna kunde kontrollera setet och vinna med 25-19.

Det som var intressant nu, var att följa hur det svenska laget skulle tackla situationen att var i ledningen med 2-0 i ännu en match. Precis som i matchen mot Spanien fick Sverige en tuff start och hamnade direkt i underläge. Trots att svenskorna försökte mobilisera kraft för en comeback, och man hade verkligen goda chanser där till, så lyckades man inte knippa de poäng som behövdes. Istället var det Schweiziskorna som hade flyt och kunde gå ifrån till en klar setvinst med 25-18.

Det fjärde setet inleddes med riktigt ställningskrig, det märktes att båda lagen visste att det var viktigt med en bra start. Detta präglade även spelet som var lite spänt från båda håll. Det var poängmässigt jämnt fram till svensk ledning med 10-9, men sedan dödade Sverige setet genom att vinna sju raka bollar i Ida Larsson Huggs serve. Dels servade hon bra och sedan hade Sverige en riktigt stark period i block- och försvarsspel. Detta gjorde att poängen rullade in tämligen enkelt för svensk del. Schweiz orkade inte stå emot den svenska anstormningen, utan Sverige sprang ifrån till setseger med 25-14. Setsegern innebar att Sverige slutade femma, vilket är det bästa resultatet på väldigt många år.
- Vi gör på nytt en bra match idag. Det är tufft att spela match fem dagar i rad och vi har historiskt sett inte lyckats så bra med den biten, utan har alltid spelat mycket upp och ner. Men den här gången genomför vi hela turnering, på ett starkt sätt, summerar lagets assisterande coach Martin Karlsson.
- Tre vinster av fem matcher är bättre än vad vi hade hoppats på. Dock ska det sägas att vi kanske spelar som allra bäst i det tre sista seten i matchen mot Tyskland, trots att vi förlorade. Alla spelare har bidragit till lagets framgångar under veckan säger en mycket nöjd svensk coach, Karl Nordén.

Bästa poängplockare:
Minni Flemark 17 p
Sara Pettersson 16 p

Sveriges gruppspelsmatcher:
14/7 Sverige-Italien     3-2
15/7 Sverige-Spanien   2-3
16/7 Sverige-Tyskland  1-3

Sverige slutade 3:a i gruppen

Sveriges slutspelsmatcher:
17/7 Sverige-Frankrike 3-0
18/7 Sverige-Schweiz   3-1

Sverige slutade femma

Fler nyheter

Publicerad: 2007-07-18

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer