Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Holland för starka

Den första slutspelsmatchen för Sverige i juniorturneringen 8-nationers slutade i förlust mot Holland efter ett berg- och dalbaneliknande spel.

Det blev en mardrömsstart för de svenska killarna när Holland omedelbart tog sju raka poäng. Efter att ha hämtat sig från chocken spelade man upp sig betydligt och tog faktiskt mer poäng än holländarna efter det i det första setet. Lagkaptenen Henrik Lennartsson drog med sig sina lagkamrater i en positiv anda och knaprade in poäng efter poäng. Närmare än fyra poängs underläge kom man dock aldrig och det var också skillnaden mellan lagen vid setslutet. 21-25 således och det var ändå ganska muntra tongångar i det svenska lägret i setpausen efter den starka avslutningen av det första setet. Inledningen av det andra setet var också ganska bra. Lagen följdes åt fram till den första tekniska timeouten med holländarna i knapp ledning. Då tog det långa laget från Nederländerna åtta raka poäng tack vare tufft servande och efter det rycket kunde de ganska enkelt försvara sin ledning fram till 25-14.
I det tredje setet ökade hela det holländska laget på trycket på sin serve och den svenska mottagningen fick slita hårt för att få fram bollarna. Det tog allt för ofta tre eller fyra bollar innan man lyckades vinna tillbaka serven och då rinner poängen i väg snabbt. Holländarna kunde återigen vinna setet ganska enkelt, och därmed blir det spel om 7-8:e plats för de svenska juniorerna. Bäst i dag gick det för tidigare nämnde Henrik Lennartsson och även Anton Cronholm, kollegan på vänsterkanten, gör en bra match.
-Vi får en djup svacka i både första och andra set, annars spelar vi jämnt med Holland, säger coachen Göran Persson. I det tredje setet får vi stora problem med servemottagningen och vi får inget flyt i vårt centerspel under matchen, analyserar han förlusten.
I morgon blir det match mot Schweiz om att undvika sistaplatsen i turneringen och assisterande tränaren Lasse Broström som har specialstuderat motståndet tror att det blir en jämn match.
-Det kan gå hur som helst, båda lagen kommer att vilja vinna till max, säger han. Det är svårt att avgöra hur utgången blir, men jag tror ändå på svensk seger om vi kan visa upp samma inställning som tidigare under veckan, avslutar han

Sverige-Holland 0-3 (21-25, 14-25, 15-25)
Bästa svenska poängplockare: Henrik Lennartsson 13 p, Anton Cronholm 6 p

Söndagens matcher:
7-8 plats Sverige-Schweiz
5-6 plats Holland-Spanien
3-4 plats Frankrike-Tyskland
Final Italien-Belgien

Fler nyheter

Publicerad: 2005-07-16

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer