Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust i JEM-kval premiären för herrarna

Värdnationen Lettland blev för svåra i den inledande matchen i kvalet till junior-EM 2002. Hemmanationen vann med klara 3-0 i set.

Men en lång resa i benen ställdes Sveriges juniorer mot ett taggat och samlat Lettland i den inledande matchen i kvalet till junior-EM.

Sverige stod dock upp bra i första set mot ett starkt Lettland. Sverige vågade satsa i både serven och anfallet vilket gav utdelning och det första setet blev mycket jämnt. Högerspikern Erik Brandsjö var mycket framgångsrik i anfallet och höll Sverige kvar i setet ända till slutet. Då var dock hemmanationen för starka och kunde till slut ta hem setet med 25-22.

I set två och tre mattades Sverige allt mer och Lettlands stora och kraftfulla spelare började ta över matchen allt mer. Samtidigt vågade Sverige inte satsa lika hårt i serve och anfall och Lettland kunde därmed relativt enkelt ta hem seten och matchen. Under de två avslutande set  fick alla Sveriges spelare känna på EM-kvalpulsen vilket bådar gott inför morgondagens match mot Schweiz.

- Om vi tuffar till serven och anfallet och håller stabil servemottagning imorgon så har vi en bra chans att slå Schweitz avslutar assisterande coachen Mattias Forsman från Riga

Dagens match:
Lettland - Sverige 3-0 (25-22, 25-18, 25-14)

Nästa match:
Torsdag 23/5 Sverige - Schweiz 15.00 (Svensk tid)

Fler nyheter

Publicerad: 2002-05-22

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer