Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

JEM-kval i volleyboll

Det blev ytterligare två förluster för de svenska J-landslagen i EM-kvalet. Herrarna förlorade en jämn match mot Nederländerna, medan damerna förlorade mot Slovenien.

JEM-kval damer, Burgos, Bulgarien
Sverige-Slovenien 0-3 (14-25,17-25,10-25)

JEM-kval herrar, Nederländerna
Nederländerna-Sverige 3-0 (25-22, 25-20, 28-26)

JEM-kval damer, Burgos, Bulgarien
Sverige hängde med i halva matchen mot ett skickligt Slovenien. Vassa svenska servar bäddade för många blockpoäng och en ledning med 9-8 i andra set, innan slovenskorna fick igång en imponerande individuell variation i anfall och blev mer och mer svårfångade.
-Karin Hjelmstedt tog ytterligare ett kliv framåt som libero och var överlägset bäst i servemottagningen, berömmer tränaren Lennart Larsson. Framåt var det Lena Hjelm och Anna Sörensen som fick bäst utdelning.
I morgon är det Belgien som gäller, vilka förlorade en dramatiskt match mot Bulgarien med 3-2.

JEM-kval herrar, Nederländerna
Det blev en poängmässigt väldigt jämn match mot Nederländerna, som tillslut de "oranga" vann. Detta skulle i normala fall kunnas ses som en framgång, men dagens Holland var märkbart tagna av favorittrycket - Att på hemmaplan enkelt gå vidare till EM-slutspelet i Italien.
Med bättre skärpa i det svenska laget hade en sensationell vinst varit ett faktum. Svenska herrarna presterade stundtals väldigt bra volleyboll, men förlorar ögonblicket efter 3-4 poäng i rad. I morgon spelar ett revanchsuget svenskt lag mot Grekland, vilka också är en av favoriterna till en av de två EM-biljetterna som står på spel.

Fler nyheter

Publicerad: 2000-05-25

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer