Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tuff test för volleybollandslaget

Damlandslaget i volleyboll förlorade på torsdagen träningslandskampen mot Ukraina på bortaplan i tre raka set (18–25, 18–25, 22–25). Men trots förlustsiffrorna fanns mycket att glädjas åt och ta med inför lagets tuffa program på hemmaplan i maj/juni.

- Jag tycker att vi gör en okej match för att vara den första matchen tillsammans under denna perioden. Vi har inte hunnit träna ihop oss så mycket, men ändå är vår högsta nivå väldigt bra. Om vi kan se till att hålla den mer stabil så kommer det att gå mycket bättre, säger landslagets stora stjärna Isabelle Haak och fortsätter:

- Vi gör många bra saker som vi tar med oss. Och vi kommer att fortsätta att jobba hårt för att nå resultat. Men det var superkul att spela med Sverige igen och jag ser fram mot flera matcher.

Den lilla hallen i Ivano-Frankivsk i sydvästra Ukraina var fylld (500 personer) och stämningen var mäktig när alla sjöng med i nationalsången. Ukraina är ett storväxt lag och just den typen av motstånd som Sverige behöver spela mer mot.

- Just nu är vi en bit ifrån dem, men stundtals har de problem med vårt snabba spel. Tyvärr lyckas vi inte hålla det uppe tillräckligt länge, berättar Team Manager Victor Alexandersson och fortsätter:

- Vi är fortfarande lite upp och ner. Men snart tar vi set mot dem – och sedan är det inte långt kvar innan vi kan vinna.

Sverige saknade tre viktiga spelare i den här träningslandskampen i systrarna Rebecca och Alexandra Lazic samt Filippa Hansson. De tre kommer att ansluta till truppen senare under Silver European League i maj och Final Four som spelas i Nyköping i mitten av juni

- Visst saknar vi tre duktiga spelare. Men även med dem i laget så kommer vi att bygga vårt spel på att spela snabbt. När det spelet sitter så får våra motståndare problem. Det såg vi även ikväll, säger Victor Alexandersson.

Sverige möter nu närmast Vitryssland på fredag kl 17 (svensk tid) i Ivano-Frankivsk och på söndag åker laget hem till Sverige.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-05-10

Senast uppdaterad: 2018-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer