Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Domarkåren gör sig redo för ny säsong – bjuds in till uppstartsträffar

Parallellt med att alla lag och föreningar gör sig redo för volleybollsäsongen 2023/24 så preppas det även för fullt i andra delar av tävlingsverksamheten. Inte minst i domarskrået som inför seriestarten bjuds in till digitala uppstartsträffar och som har nya regelkommentarer att sätta sig in i.

Foto: Robert Boman

De uppdaterade regelkommentarerna har i dagarna publicerats i Dokumentbanken Länk till annan webbplats. på volleyboll.se. Samtidigt har Utbildningskalendern fyllts på med tre uppstartsträffar och E-score-kurser. Och fler tillkommer! Anmälan görs i Utbildningskalendern. Länk till annan webbplats.

Uppstartsträffarna riktar sig till alla domare som dömer seriespel i Svensk volleybolls regi och erbjuder ett bra tillfälle för såväl gemenskap som genomgång av rutiner och olika frågor.

För ett par veckor sedan träffades också elitdomarna för sin årliga konferens där det diskuterades regler och regeltolkningar inför kommande säsong. 

Att Svensk volleyboll har medvind märks även bland domarna, med ett ökat inflöde av förfrågningar för att anordna domarkurser under inledningen av säsongen.

– Det är verkligen jätteroligt att se hur alla delar av tävlingsverksamheten växer och att det nu också syns i behovet av att utbilda domare och matchfunktionärer, säger Helena Persson, som driver Svenska Volleybollförbundets domarutvecklingsprojekt.

LÄNKAR

Utbildningskalendern Länk till annan webbplats.
Om Svenska Volleybollförbundets domarutbildningar Länk till annan webbplats.
Funder du på att bli domare? Läs mer här! Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-09-21

Senast uppdaterad: 2023-09-21

Visa fler nyheter

Sponsorer